Doel

De Stichting Make Gambia Healthy zet zich in voor het Gambiaanse volk. Helaas is Gambia een ontwikkelingsland. Dit is terug te zien in het hoge sterftecijfer, de slechte leefomstandigheden, het analfabetisme en de slechte medische zorg.

Stichting Make Gambia Healthy heeft als doel het ondersteunen van kleinschalige projecten en het aanbieden van humanitaire hulp op Jinack Island in Gambia om het welzijn, de gezondheidszorg, zelfredzaamheid en leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren.

Onze werkwijze

Onze manier van werken bestaat uit het zoeken van langdurige samenwerkingen met de lokale bevolking en eventueel de landelijke overheid. De Stichting mag de mensen niet afhankelijk maken maar het moet leiden tot zelfstandigheid. We gaan zelf naar Gambia om alles op te zetten. We onderhouden nauw contact met de plaatselijke bevolking over de projecten. We sturen geen geld, we betalen als men de afspraken zijn nagekomen.

Alle materialen worden in Gambia ingekocht. De reis en het verblijf betalen we zelf. Kortom, we besteden het geld daar waar het voor bedoeld is.

Kleine projecten

  1. We steunen een ziekenhuis met medicijnen en verpleegmiddelen.
  2. Bieden hulp aan kleine scholen met leermiddelen, schoolapotheek en sportkleding
  3. We werken aan een waterpunt in een tuin voor het verbouwen van groente voor het eiland Jinack
  4. Delen rijst uit daar waar nodig is en ook gedoneerde goederen zoals kleding, koffie, medicijnen, zeep, speelgoed, ect.
  5. We proberen een gezamenlijke waterpomp te realiseren voor de bevolking van het eiland om eindelijk schoon water verkrijgen.
  6. Op het eiland is geen elektriciteit door lantaarns en licht punten te plaatsen die werken op solar hopen we hier wat verandering in de toekomst te brengen.

Organisatie

Onze organisatie bestaat uit:

Voorzitter: Heidy Assink

Penningmeester: Wilma Martin

Secretaris: Bas Heikamp

Vrijwilliger in Gambia

Onze projecten worden al vanaf het begin begeleid door Karamo Sonko. Hij onderhoudt onder andere het contact met de scholen, werkers, dorpshoofden, ziekenhuis en met eventueel de families. Daarnaast neemt hij de door ons opgestuurde goederen in ontvangst en komt met voorstellen hoe dingen beter kunnen. Hij is van groot belang voor de stichting. Hij kent de situatie in zijn land en op Jinack Island en kan vanuit die kennis beoordelen of het project noodzakelijk is en stuurt het verloop hiervan aan.