Het tekort aan voedsel is een groot probleem op Jinack Island.En bovendien is de werkloosheid toren hoog en zijn de salarissen minimaal .Reden voor veel Gambianen de gevaarlijke vlucht naar Europa te wagen. Voor de mensen in Jinack willen we dat voorkomen en daarom zijn we gestart met meerdere projecten. Het plan voor een ecologische boerderij is er daar een van. Dit project is inmiddels in volle gang! Op Jinack Island zijn er geen groentes te verkrijgen. Je moet hiervoor een lange reis van een uur maken naar het vaste land naar het dorpje Barra. De mensen zijn te arm om deze in de stad te kopen.

We zijn met het dorp Kajata een land gestart dicht bij Ginack island om hier met de eiland bewoners veel groente te laten verbouwen op de plantage. We hebben met de particuliere sponsering al een muur gebouwd om het land.

De muur is voor het tegen houden van de loslopende dieren en een schuurtje voor gereedschap, het slapen en eten van de werkers. Nu ontbreekt er alleen nog een waterput om de groente in dit klimaat van 3 maanden regen en 9 maanden zon te laten groeien. Dit wordt ons nieuwe project.

Categorieën: Project